Озониране и обезпаразитяване

Вируси и бактерии

Лоша и неприятна миризма в купето на Вашия автомобил?

Съществува метод за озониране и освежаване на автомобилен салон с UV лампа ,която произвежда озон.

Предимствата на този метод са, че за разлика от всички останали методи за обезпаразитяване и обезмирисяване чрез впръскване на течности в купето потискащи и наслагващи се върху съществуващите миризми, ние с помощта на машина ще премахнем и неутрализираме съществуващите миризми и бактерии чрез Озониране.

Технологията се базира на обгазяване на автомобила с озон (O3). Озонът е силно активен химически и взаимодейства с почти всички органични съединения и много неорганични. Разрушава клетъчните обвивки на микроорганизмите и структурата на вирусите. Особено важното е, че озонът се носи във въздуха и на практика атакува всички повърхности, до които има достъп.

Озонът е изключително силен окислител. Взаимодействието му с молекулите, усещани от човешкото обоняние като неприятни миризми (цигари, домашни любимци, мухъл, плесен, миризма на изгоряло), води до тяхното окисляване и разграждане. Озонът не маскира миризмата, като я замества с друга, а премахва нейният източник.

С нашата машина премахваме неприятни миризми, бактерии и спори на мухъл от климатичната и отоплителната система, както и от целия салон на автомобили, бусове, кемпери каравани и т.н.